Uspjela inicijativa Mladih HSLS-a: Otvorena menza u centru

Uspjela inicijativa Mladih HSLS-a: Otvorena menza u centru

-Priopćenje za javnost-

KONSTRUKTIVNA POLITIKA IMA BUDUĆNOST

Mladi HSLS-a pozdravljaju otvaranje studentske menze u centru Splita

S radošću i zadovoljstvom dočekali smo dan ponovnog otvorenja dugo godina zatvorene studentske menze u centru Splita, popularnog „Indeksa“ na čiji smo problem javno upozoravali više puta. Podsjetimo, zatvorenjem „Indeks“-a 22 000 splitskih studenata ostalo je bez menze u centru Grada što je postao problem za sve studente, ali i simbol odnosa prema studentskoj populaciji i obrazovnom sustavu općenito.                               

Mladi HSLS-a su nekoliko puta svojim javnim istupima pokušali upozoriti na problem menze u centru Splita. Niti jedan naš istup nije bio isključivo kritizerski, nego smo uporno zadnjih nekoliko godina nudili rješenje problema. Ne rješenje za zgradu „Indeksa“ oko koje su postojale imovinsko-pravne zavrzlame, nego problem prehrane studenta u Splitu nad kojim nepotrebno monopol ima Studentski centar i koji bi se ,koliko je to maksimalno moguće, trebao prepustiti privatnim restoranima, u skladu s propisanim pravilnikom.

Pozdravljamo dugo očekivano otvorenje menze u centru Grada. Čestitamo svima koji su na bilo koji način tome doprinijeli, pa i SC-u na čelu s ravnateljicom gđom. Gordanom Raos, ali želimo jasno upozoriti da su studenti mogli doživjeti trenutak ponovnog otvaranja menze u centru puno prije.  S našim prijedlogom kroz suradnju s privatnim sektorom mogli bi biti zadovoljni studenti i restorani. Nažalost, u tom smislu suradnje nije bilo.

Na koncu, kao organizacija mladih HSLS-a koja u svojim redovima okuplja ljude koji su spremni boriti se javni interes te predlagati i nositi promjene u društvu s ponosom možemo zaključiti kako se konstruktivna politika lišena općenitog brujanja i galame još uvijek isplati čemu je dokaz i ponovno otvorenje menze u centru.


MLADI HSLS-a SPLIT                                                 MLADI HSLS-a SDŽ

Hrvoje Bašić                                                                Hrvoje Garac