HSLS Splitsko-dalmatinske županije podržava prosvjede Hvarana i njihov apel da se konačno krene u proceduru rješavanja problema neadekvatnih prometnica na južnoj strani otoka Hvara. Žalosti činjenica kako unatoč obećanjima odgovornih, makadamska cesta  Hvar – Dubovica – Sveta Nedilja, još nije niti u planovima za gradnju u punom profilu.

 

Nažalost, zbog toga se cijelu južnu strana otoka Hvara i dalje drži odsječenom od ostatka otoka i  ovisnom o jednosmjernom tunelu koji je zbog nedostatka alternativnih prometnih pravaca kao objekt vodospreme, privremeno upotrijebljen kao prometnica. Sramotno je da ta privremenost traje preko 50 godina i da još uvijek nije izgledno kada će prometna infrastruktura na tom dijelu otoka biti riješena.

 

HSLS Splitsko-dalmatinske županije poziva odgovorne, prije svih Županiju Splitsko-dalmatinsku, Grad Hvar i susjedne općine, te nadležno ministarstvo i saborske zastupnike Dalmacije, da zajedničkim naporom i u najkraćem roku utvrde modalitete, rokove i izvore financiranja hrvatske sramote koja opterećuje mještane otoka i njihove goste. Postojeće stanje je neodrživo i štetno za turističke ambicije otoka Hvara, ali i naše zemlje. Otočani zaslužuju jednake uvjete za život kao i građani na kopnu!

 

 

Predsjednik HSLS SDŽ

Branko Radačić