30-tak mladih HSLS-a iz cijele Hrvatske, sudjelovalo je od od 4. do 6. studenog na Akademiji koja se ove godine održavala u Gospiću. Tema je bila "Internet u kampanji za lokalne izbore" a predavač je bio PR stručnjak Dragan Stevović , pod pokroviteljstvom Zaklade Friedrich Naumann.

Predsjednik Mladih HSLS-a Goran Romek pozdravljajući okupljene je kazao: “Sastali smo se kako bi smislili način na koji naše ideje i programe možemo najbolje predstaviti građanima. Želimo ojačati komunikaciju s građanima i boriti se za rješavanje njihovih egzistencijalnih problema. Ako ne znate predstaviti svoje ideje građanima, ako vas oni ne razumiju onda možete imati najbolje ideje, ali nemate rezultate. Važno je kvalitetno se predstaviti i za nas mlade političare ovakva radionica je izuzetno važna i korisna za budući rad.”

Na vrlo kreativnim i korisnim radionicama okupili su se mladi aktivisti čije su ambicije da već na idućim lokalnim izborima postignu odlične rezultate.

Jesenska akademija trajala je tri dana (04.- 06. studenog), a okupila je dužnosnike iz redova mladih liberala na razini Hrvatske. Iz naše županije bili su predstavnici:
- Splita: Hrvoje Bašić, Vide Vuletić, Ester Bronzović, Domina Serdar i Anđela Braović.
- Kaštela: Danijel Balek, Josip Radačić, Miomir Zec
- Proložac: Zrinko Livajić