Održan Sabor Mladih HSLS-a u Splitu!

Održan Sabor Mladih HSLS-a u Splitu!

BUDUĆNOST HSLS-A

Goran Romek izabran je na 13. izbornom saboru u Splitu za novog predsjednika Mladih hrvatskih liberala – mladih HSLS-a, dok mu je potpredsjednik Hrvoje Bašić iz Splita.

Novi predsjednik, Bjelovarčanin Goran Romek rekao je kako se novo vodstvo ne misli baviti samo pitanjima mladih. - Naša je odgovornost danas veća nego ikad. Mladi nisu problem, nego značajan resurs i kapital kako bi Hrvatska krenula naprijed. Mladi liberali imat će odgovor na sva relevantna društvena pitanja, istaknuo je Romek.

Dosadašnji predsjednik Mladih hrvatskih liberala Toni Garac u oproštajnom govoru izrazio je  zadovoljstvo što je protekle tri i pol godine imao mogućnost voditi organizaciju mladih.

- Preživjeli smo teško razdoblje za stranku, kada nismo bili u parlamentu. Danas, kad smo ondje gdje trebamo biti, MHL i HSLS ulaze u mirnije vode i potpuno sam uvjeren kako će novo vodstvo znati odgovoriti izazovnom političkom trenutku i smoći snage dodatno ojačati organizaciju, rekao je Garac.

Izaslanici na Izbornom saboru mladih liberala donijeli su deklaraciju o reformi obrazovanja u kojoj su istaknuli kako je nužno da se ona nastavi te potporu cjelovitoj kurikularnoj reformi sa zahtjevom da eksperimentalna provedba počne već od rujna ove godine, zaključak je sa 13. Izbornog Sabora Mladih HSLS-a.

Uz Bašića koji je izabran za potpredsjednika nacionalnog MHL-a, iz Splita su još izabrani: Ester Bronzović, Lovro Gavranović, Anđela Braović u Središnje vijeće MHL-a, dok je Edi Barać izabran u Nadzorni odbor MHL-a.