MLADI HSLS:

MLADI HSLS: "Gradonačelniče, di su noćne linije?"

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE MLADIH LIBERALA

Dosadilo nam je više ponavaljati ka papagaji, ali ne odustajemo!

Od 2013. godine tražimo da se u Splitu (barem ljeti) uvedu autobusne noćne linije – svaki dan. Odgovor je uvijek isti – neprofitabilne su, za to se nema novca itd... Činjenica jest da to ne bi bila prva neprofitabilna linija koju imamo, ali smo isto tako sigurni da novca ipak ima. Pitanje je samo gdje se i na koji način troši?


- Gradonačelniče, s onih cca. 8 milijuna kuna na koliko se procjenjuje godišnja šteta koju Prometu nanose nelagalni prijevoznici, možete financirati noćne linije svaki dan, kroz cijelu godinu! Sanirajte gubitke, zaustavite ilegalce, a nama mladima dajte noćne buseve! Neka Vam i župan Ževrnja da ruke – odradite to zajedno za nas mlade. Vjerujete nam, sve je moguće! Ako se već mogu izvoditi građevinski radovi po Splitu bez obzira na odluku o zabrani izvođenja radova, zašto bi noćne linije bile nemoguće!?


Hvala Prometu što je drugu godinu za redom prihvatio prijedlog Mladih HSLS-a i uveo ljetne pokazne karte, s kojima će se učenici i studenti po umanjenoj cijeni za dva ljetna mjeseca, voziti u svim zonama. Dokaz je to da su naše ideje dobre, a naši zahtjevi opravdani! Podsjećamo da smo predlagali i dnevne te višednevne karte (ponajviše zbog turista), ali i uvođenje imovinskog cenzusa na umirovljenički pokaz, što je također izglasano na Gradskom vijeću.


Iako se naš zahtjev o uvođenju ljetnih noćnih linija tiče prvenstveno mladih, on bi uvelike olakšao život i svima ostalima; svim našim kuharima, konobarima, trgovcima, ljudima koji rade u turizmu i ugostiteljstvu do kasnih noćnih sati – zar nije dosta što su potplaćeni za svoj rad, nego i nakon posla moraju pješice kući? Jer nema autobusne linija koja vozi iza 23.30h ?!


Svrha javnog gradskog prijevoznika je da stoji na usluzi građanima, baš kao i političari. Nažalost, neki od njih zaboravljaju na tu činjenicu. Učinimo našim građanima život lakšim – umjesto megalomanskih projekata, počinimo s ovakvim sitnicama (pod navodnike)!

#SamoJako

Mladi HSLS Split,
Hrvoje Bašić