Sinoć se u Klubu mladih održalo sučeljavanje kandidata za budućeg splitskog gradonačelnika, odnosno gradonačelnicu. Osim što se neki kandidati nisu pojavili, sučeljavanje je obilježilo prvenstveno nepoznavanje problematike mladih u Splitu, što možda najbolje prikazuje odnos kandidata prema mladima.

Nisu znali da se Dom za odgoj djece i mladeži nalazi na Brdima, ali ni da gradski program za mlade ima sedam točaka. Ne znaju ni kad vozi zadnja 37-a, ni za portal Info zone, nisu znali što stoji iza kratice SPI (studentski poduzetnički inkubator), a čak nitko od nije znao ni približan iznos studentske pokazne karte!

AIDA BATARELO O LJETNIM NOĆNIM LINIJAMA

Možda hit večeri je izjava Aide Baterelo (SDP), kako mladima (između ostalog) u Splitu nedostaju noćne linije.
Upravo ova izjava nas je i potakla na reakciju; naime Mladi HSLS-a su prije 4 godine u Splitu pokrenuli Inicijativu za ljetne noćne linije te su u peticiji prikupili preko 2000 potpisa građana Splita, u svega par dana. U sklopu te inicijative su prihvaćeni naši prijedlozi poput ljetnih pokazni za učenike i studente, te su uvedene dodatne noćne linije za Trogir i Omiš. 

Međutim, zanimljiva stvar oko peticije jest činjenica da je upravo aktualna dogradonačelnica Aida Baterelo, zajedno sa svojim kolegom dogradonačelnikom Goranom Kovačevićem, tog ljeta na splitskoj rivi potpisala tu istu peticiju!

Licemjerno je bilo sinoć slušati splitsku dogradonačelnicu koja je imala cijeli mandat da pitanje noćnih linija rješi, pobogu valjda zato jer ona to i može kao dogradonačelnica. Mogla je bar pokušati, ali nije! Upravo zato na tu činjenicu i danas podsjećamo, jer možda i mladi u Splitu to ne znaju, ili su pak zaboravili, no mi nismo!

Nadamo se da će sljedeća garnitura vlasti u Splitu imati više sluha za stvarne probleme mladih, na koje neki godinama dosljedno i uporno upozoravaju, a ne kao neki, licemjerno u kampanji.

Tajnik HSLS Split, Hrvoje Bašić