Trenutačna gradska administracija od svojih samih početaka većinu prijedloga donosi naprečac bez potrebnih priprema i bar pokušaja predviđanja posljedica istih.

Oporba u Splitu ( iako je bilo prešetavanja čvrsta jezgra oporbe je poznata svima koji prate rad GV) je pokazala svaki put kako se voli svoj Grad i kako su interesi građanki i građana za nas iznad kratkotrajnih poentiranja. Tako i po pitanju prijedloga povećanja prireza. Ovoj vlasti se ne vjeruje i nije kod ljudi stvorila išta više doli osjećaja da se bave samo vlastitim sitnim probicima. Toliko je to razvidno da je čak popucalo i unutar vladajućih, jer se samovolja i " lepršavost" više ne mogu podnijeti. Vladajući koji nisu imali volje niti formirati tim koji bi radio na pripremi natječaja za glavni splitski projekt tj. Istočnu obalu, nisu dorasli poslu vođenja Grada i to je žalosna istina.
Čak je i ugledni kolumnist Goran Vojković na portalu Index.hr citirao izjavu našeg vijećnika;
- Nemamo što nego se složiti sa stavom vijećnika Zdeslava Benzona (HSLS), koji je rekao: "Ne pristajemo na ucjene, racionalnim i razumnim poslovanjem mogli su se smanjiti troškovi i namaknuti taj novac na druge načine. Ovako su opet građani ti koji plaćaju skupe aute, nepotrebne uhljebe, te potpunu bezidejnost gradske vlasti. Svi oni koji dignu ruku za ovakav sramotni prijedlog očito vlastite interese drže važnijima od interesa građana."