Splitski HSLS je dobio novo vodstvo Liberalki. Na izbornoj skupštini ogranka za predsjednicu je izabrana mlada Ivana Čović-Tešija, za potpredsjednicu izabrana Dijana Dvornik, a za tajnicu članica Mladih HSLS-a, Domina Serdar. Koliko su liberalke jake govori sama činjenica da Izvršni odbor splitskog HSLS-a čini čak polovica žena.

 

Ivana Čović-Tešija je dipl. ing. biologije i ekologije mora, inače zaposlena kao manager srednjeg ranga u marketinškoj korporaciji. U splitski HSLS se upisala prije nepune dvije godine, jer je kako sama kaže, privukla pozitivna vibra među ljudima koji su tu i žele nešto promijeniti na bolje u ovom gradu.

 

- Upravo zato sam izabrala HSLS, prvu stranku u demokratskoj Hrvatskoj. Pratila sam rad i inicijative splitskog HSLS-a u Gradskom vijeću i shvatila sam da je to ekipa ljudi koja ima spoj mladosti i iskustva, socijalne osjetljivosti i zaista iskrene ljubavi prema svom gradu. Što su one oslikane klupe na Turskoj kuli, nego očiti dokaz ljubavi prema Splitu?

 

Kao novoizabrana predsjednica splitskih Liberalki Ivana je istaknula kako svojim angažmanom želi potaknuti i druge mlade ljude na aktiviranje i pokazati im da se može napraviti pozitivna promjena u svojoj okolini, pa i malim djelima:

 

- Kao mlada majka želim utjecati na odluke koje se donose u moje ime, ali i u ime mog djeteta! Danas, dok nam neki lažni proroci djecu pokušavaju izvući iz škola pozivajući ih na neposlušnost, ili dok nam neki drugi obećavaju mostove, tunele i vodene parkove u gradu, bitno je ne pokleknuti pod tim populizmom. Jer što će ostati iza nas, ako našu djecu nismo naučili odgovornosti? Odgovornosti prema samima sebi i prema zajednici kojoj pripadamo!


Tekst: HSLS Split

Foto. HSLS Split