Niti 2 mjeseca nakon što je splitski HSLS pokrenuo inicijativu da se tvrđava Gripe obnovi sredstvima EU fondova, po uzoru na Šibenik, danas je održana akcija čišćenja tvrđave. Naravno da smo sudjelovali u akciji čišćenja, kao i uvijek do sada! Na slici potpredsjednica HSLS Split Dijana Dvornik, naš vijećnik dr. Zdeslav Benzon i Ester Bronzović iz Mladih liberala.

Podsjetimo kako je to bilo u srpnju;

Zbog dramatičnog nesrazmjera u iznosu iskorištenih sredstava iz europskih fondova, splitski HSLS uputio je originalan prijedlog gradskoj vlasti i gradonačelniku Ivi Baldasaru: zatražili su ga da se golema i zapuštena tvrđava Gripe daruje - Gradu Šibeniku

I Split ima svoje tvrđave, a najveća je među njima tvrđava Gripe. S obzirom na to da zub nemara i nebrige više nagriza tvrđavu nego nekoć kanonade topova, HSLS predlaže da Split pokloni svoju tvrđavu Gripe Šibeniku, jer bi oni sigurno znali što će s njom - nastavlja Blažević podsjećajući da su upravo Gripe građene u istom razdoblju i iz istog razdoblja kao šibenske tvrđave te da su čak i istog zvjezdastog oblika.

Mijenjamo Split na bolje! :)