Nakon što je SPLITSKI ogranak HSLS-a prije desetak dana pozvao novu Vladu da se očituje i na listu prioriteta stavi izgradnju zaobilaznice Trogir- Omiš, danas se o toj temi razgovaralo i u Hrvatskom saboru.

Riječ je o zaobilaznici čiji je dovršetak već godinama u planu, ali do njega, usprkos činjenici što je riječ o jednoj od najprometnijih cesta u zemlji, nikako ne dolazi. Splitski HSLS je više puta do sada upozoravao na činjenicu što pred Splitom i Omišem u ljetnim mjesecima dolazi do nesnosnih gužva, a za prijeći relacije od nekoliko kilometara nerijetko treba i po nekoliko sati.

Tim povodom su se danas u Hrvatskom saboru sastali; predsjednik splitskog HSLS-a Tonći Blažević i predsjednik Kluba zastupnika HSLS-BUZ u Hrvatskom saboru Dario Hrebak. Razgovaralo se o važnosti ove ceste i mogućnosti realizacije u skoroj budućnosti.

Time su započela konkretna nastojanja splitskog HSLS-a, da se državne institucije po prvi puta ozbiljno uhvate u koštac s rješavanjem ovog problema, tako važnog za Split i cijelo područje kojim Split gravitira, jer ova brza cesta, zaista za Split - život znači!

Tonči Blažević je kazao kako je ovo; - idealna prilika da se upravo ova hrvatska Vlada upiše u povijest kao prva Vlada koja je učinila nešto tako bitno i veliko za Split, dok je Dario Hrebak nadodao da će Klub zastupnika HSLS-a u Saboru podržavati i zastupati interese Dalmacije.

Dogovoreno je i da se ubrzo u Splitu održi Forum na temu brze ceste, na koji će se pozvati svi predstavnici i dužnosnici lokalne vlasti, kao i SVI izabrani saborski zastupnici koji dolaze iz Dalmacije (neovisno iz kojih stranki dolaze). Cilj nam je ostvariti konsenzus; posjesti sve zastupnike iz Dalmacije za isti stol i neka učine jednom nešto ZAJEDNO za Dalmaciju i Split, to je njihova dužnost - poručuju iz splitskog HSLS-a.