Nakon poziva građana koji su zadobili želučane tegobe nakon konzumiranja vode iz splitskog vodovoda, očito je da svi mi u Splitu još uvijek trpimo teško breme Ive Baldasara. Tragedija je tolika da sa svakom novom kišom na površinu ispliva prljavština koja je tome dokaz. I to doslovno!

 

Voda u Splitu nije za piće (što nije prvi put), a direktor ViK-a Drago Davidović se ne oglašava, štoviše ne ispunjava svoju zakonsku obvezu koja u ovakvim situacijama propisuje da se nakon izdanog upozorenja u roku od 24 sata sugrađanima mora osigurati pitka voda i to raspoređivanjem cisterni po svim kvartovima. S jednom cisternom koju ima ova gradska tvrtka, to je nemoguća misija. Usput da podsjetimo, sadašnji direktor ViK-a Drago Davidović je na tu poziciju došao iz Banovine kao jedini kandidat na mutnom natječaju, a bio je Baldasarov savjetnik za projekte. Slatko.

 

Svima je već poznato, rješenje koje bi u potpunosti eliminiralo problem zamućenja jest kupnja uređaja za obradu pitke vode, koji prema projektu agencije Eko-Kaštelanski zaljev košta 7,5 milijuna kuna! Zašto se još uvijek čeka na filtere, ne znamo.

 

Upravo zato, naplatiti nepotpunu uslugu zbog koje nemali broj građana ima čak i zdrastvene tegobe, jest sramota najgore vrste ove gradske firme, pogotovo sada nakon što smo saznali da je Grad plaćao račune za vodu nelegalnim ugostiteljima na Žnjanu! Smatramo da bi bilo moralno i pošteno da ViK odustane od naplate svojih potraživanja prema građanima za mjesec studeni.

 

Zbog krajnje neodgovornosti, nepoštivanja svojih zakonskih obveza, ugroze zdravlja naših sugrađana i zbog osnovane sumnje da će se ovakve situacije ponoviti s prvom sljedećom kišom, HSLS Split zahtjeva od gospodina Drage Davidovića da što prije podnese neopozivu ostavku na mjesto direktora Vodovoda i kanalizacija. Bez mogućnosti na još jednu sramotnu otpremninu i kasnije na novo uhljebljenje.

 

 

Politički tajnik HSLS Split,

Hrvoje Bašić

 

Predsjednik HSLS Split,

Tonči Blažević