Split je potresla užasna snimka nasilja maloljetnica. Nažalost, činjenica je da je nasilja je uvijek bilo, ali zato je zadaća svih nas da od najranijih dana neprekidno djeci usađujemo vrijednosti dijaloga i nulte tolerancije na nasilje, kako bi ga što manje bilo! Za to su odgovorni prvenstveno roditelji, a zatim vrtići i škole - dakle, društvo u cjelosti.

Smatramo apsolutno nemoralnim i neetičnim što neki mediji senzacionalistički koriste snimke nasilja, poput ove iz Splita, kako bi dobili na vidljivosti ili čitanosti!

Podsjećamo ih da danas veliki broj djece i maloljetnika koristi internet te društvene mreže, čime se takvim objavama nasilje dodatno popularizira, a od aktera se pravi "zvijezde" među vršnjacima. O kakvom se golemom društvenom problem radi, najbolje govori činjenica da gotovo stotinu mladih gleda čin nasilja, navija i snima mobitelima, a nitko od njih ne reagira, niti to pokušava spriječiti!

Upravo zato, apeliramo na sve sugrađane da ne objavljuju i ne šire snimku po društvenim mrežama, kako bi zaštitili našu djecu od ovakve brutalnosti!

Podijeli ako se slažeš!