HSLS kao stranka dao je podršku cjelovitoj kurikularnoj reformi, a i osobno mislim da se treba nastaviti u započetom obliku, naravno uz sudjelovanje šire javnosti što je i bilo planirano.

Ono što izgleda da  HDZ ne razumije jest da ovi prosvjedi koji su se jučer odigrali diljem Hrvatske nisu bili organizirani od strane SDP-a, jer oni su previše nesposobni za takvo nešto. Četiri godine dokazivali su svoju nesposobnost i očekivati da će oni pokrenuti ikoga na građanski neposluh ili bunu jednako je izgledno kao da u Splitu ovoga ljeta padne snijeg. Ovaj prosvjed je pobuna građana, a ne rezultat organiziranja bilo koje političke stranke ili grupacije.

Ova Vlada je nažalost pokazala veliku dozu sposobnosti bavljenja samom sobom, neodlučnost glede bilo kakvih smislenih reformi pa se ovaj prosvjed zbog kurikularne reforme koju velika većina građana, pa i onih koji su prosvjedovali, u osnovi ne razumije, može shvatiti kao prosvjed protiv nesposobnih, autističnih i uglavnom sebičnih ljudi koji vode ovu državu. 

Davanje važnosti Markićki i Ilčiću posebna je priča. To je plašenje babarogama, kao što i desničari plaše svoje birače navodnim antihrvatstvom ove reforme. Mene na primjer uopće ne zanima što oni misle, ali pravo na mišljenje definitivno imaju, a mediji su ti koji njihovom mišljenju pumpaju važnost.

Sve je to pokušaj skretanja fokusa sa stvarnih problema, a to je loše funkcioniranje ove, ali i prethodne vlasti. Građanima je već puna kapa nesposobnih i  sebičnih političara, pa mislim da bi se uskoro mogli ponoviti prosvjedi jer prvi put je ljude teško pokrenuti, ali već sljedeći moglo bi biti puno lakše. Dakle, ovo je po mom mišljenju zadnje upozorenje ovoj Vladi i signal da ako se već sama od sebe ne raspadne, da bi prosvjedi mogli sljedeći put biti puno žešći.


Izvor: Dalmatinski portal

Photo: Tonći Blažević