Drago nam je da sve više ljudi iz politike shvaća potrebu širenja pluća grada tj. cestovne mreže, o čemu splitski HSLS Split govori dugi niz godina i što je dio našeg programa za ove lokalne izbore. Baš kao i za protekle, nažalost.

Pitanje je, znaju li svi što sve to znači za Split? Smiješno je slušati kako bivši gradonačelnik Kerum u svom Munchausenskom stilu govori o produžetku Vukovarske ulice, kada je upravo njegova administracija taj projekt kočila, iz čisto privatnih razloga, da City Centar One (koji je bio konkurencija Jokeru) što kasnije dobije dozvolu za rad. Strateške prometnice grada Splita; tj. Vukovarska, Bračka ulica, Zagorski put i potez Manđerova, pomalo su izbačene iz svih planova razvoja grada u zadnja dva mandata.

Splitski HSLS jamči da će se krenuti u širenja gradske mreže prometnica i time u otvaranje novih tisuća kvadrata prostora za posao i investicije. Pametnom politikom gradske administracije itekako se može utjecati na ono što će se događati na novom prostoru. Novi prostor znači i nove investicije, novi komunalni doprinos, nova radna mjesta... Pustimo Split da prodiše!