Danas je na kliškoj tvrđavi kandidat HSLS-a za načelnika Klisa, Boris Listeš zajedno sa svojim suradnicima Željkom Mihaljevićem, predsjednikom kliškog HSLS-a, te Mijom Smodlakom, nositeljem liste za općinsko vijeće, održao konferenciju za medije na kojoj je predstavio izborni program HSLS-a. Naglasili je kako Klis nije samo tvrđava nego ljudi koji oko nje žive, a mnogi od njih i danas nemaju rješena osnovna komunalna pitanja. Zato u svom programu navode:

  

1.      TVRĐAVA – staviti je u funkciju da bude stvarni pokretač razvoja Klisa, jer kakva je sada, to sigurno nije!

2.      Aplicirati sredstva Europske unije za komunalno opremanje tvrđave, što podrazumijeva vodu, kanalizaciju i struju, jer bez toga zaista nema smisla govoriti o punom korištenju potencijala tvrđave.

3.      POVIJESNI MUZEJ KLISA – Providurov stan u tvrđavi pretvoriti u muzej koji će imati pripadajuću suvenirnicu i turističkog vodiča.

4.      TURIZAM – Klis mora poraditi na povećanju broja smještajnih jedinica u skorijoj budućnosti, a zbog prekrasnog pogleda koji puca na Split i okolicu, želimo da Klisu bude Splitu, ono što je Beverly Hills Los Angelesu-u – splitski Beverly Klis!

5.      MRTVAČNICA - konačno ćemo izgraditi mrtvačnicu! Nećemo samo pokazivati slike i makete, kao što se to radilo proteklih godina!

6.      DJEČJE JASLICE – želimo omogučiti cjelodnevni boravak za djecu našim stanovnicima

7.      DOVESTI VODU do naselja Bašići koje je udaljeno niti 2 km od centra.

8.      POLJOPRIVREDA – uspostaviti ćemo savjetodavnu službu za poljoprivredu za područje cijele naše općine. Klis može biti centar mediteranske poljoprivrede!

9.      Nastaviti ćemo započete projekte za koje će stručna služba procijeniti da dopridonose boljitku naše općine. Podržati ćemo ono što je dobro za Klis, a sve što je ekonomski neisplativo ćemo stopirati!

 

- Želimo ispraviti nepravdu koja je učinjena našoj općini – startna pozicija općine Klis od njene uspostave je bila kudikamo bolja od naše susjedne općine. O kojoj se općini radi, prosudite sami – kazao je kandidat za načelnika općine Klis, Boris Listeš koji je kraj nadodao:

 

Da budem jasan; odlučio sam se kandidirati iz čistog inata, samo da pokažemo ljudima da nitko nije Bogom dan i da u Klisu nije sve baš krasno i bajno kao što se na vani predstavlja! Ima nas još koji imamo i znanje i želju i volju da Klis učinimo boljim, za sve njegove stanovnike!