Splitski HSLS pokreće (online) peticiju u znak podrške novim uslugama prijevoza građana u Splitu, ali i u ostatku Hrvatske!

Slijedom nedavnih događanja i vodeći se temeljnim načelima Hrvatske socijalno-liberalne stranke, koja zagovaraju slobodu tržišnog natjecanja s naglaskom na smanjivanje i ukidanje birokratskih zavrzalama koje muče sve koji su se odlučili baviti poduzetništvom u Hrvatskoj, odlučili smo se pokrenuti inicijativu – želimo potaknuti zakonske izmjene koje će omogučiti legalno tržišno natjecanje svima koji nude usluge prijevoza građana.

Dakle, za sve isti i manje zahtjevni uvjeti, kako novim ponuđačima usluga prijevoza, pa tako i dasadašnjim taksistima, kojima bi trebalo umanjiti uvjete po kojima dobijaju dozvole.

Od samog početka splitski HSLS aktivno podržava nove prijevoznike, jer smo prepoznali odobravanje od strane samih građana koji su itekako prihvatili novitete na tržištu prijevoza putnika, što i sami prijevoznici potvrđuju ogromnom potražnjom za njihovim uslugama.

Upravo zato, potaknuti velikom podrškom javnosti, ovom inicijativom želimo građanima osigurati daljno i neometano korištenje tih usluga. Problematika autotaksi prijevoza u Hrvatskoj je stara priča koja seže još u socijalizam prošle države, no volja građana je do danas ostala ista – građani žele sigurnu i poštenu uslugu, čista vozila, pristojne vozače i povoljniju uslugu od ove što imamo danas! To je naš forte i zato ovom peticijom želimo pokrenuti liberalizaciju taksi usluga! 

Poručujemo ministru Butkoviću, kao i svima ostalima koji odlučuju o ovom pitanju; vrijeme socijalizma i monopola je srećom davno završeno! Prihvatite volju građana i ozakonite rad svih prijevoznika – na zadovoljstvo građana!