Ono što splitski taksisti nazivaju 'borbom za koricu kruha', za mnoge njihove sugrađane je 'deranje kože' koliko im za 2,3 km naplate vožnju taksijem. 

HSLS Split je prvi javno podržao dolazak Ubera u Split i nekoliko puta na tu temu reagirao, a ovaj put osjećamo potrebu osuditi incident koji se dogodio u Splitu. Naime, nakon verbalnog napada na vozača Ubera i nakon što su mu splitski taksisti htjeli prevrnuti automobil, čelnik Udruge Radio Taxi Split je izjavio kako ga to 'ne iznenađuje' i kako je 'normalno da će doći do sukoba' ?! 

Zgroženi smo činjenicom da je je nekome linčovanje 'normalna stvar', pa sve i da se zaista radi o borbi legalnog protiv nelegalnog, (a nelegalnih prijevoznika zaista ima, mi smo nebrojeno puta na to upućivali) no ne može svatko kako mu se prohtije uzeti pravdu u svoje ruke! No moramo se složiti sa splitskim taksistima da sustav ne funkcionira i da je stavljen u službu nečijih privatnih interesa – istina je! Jer da sustav funkcionira onda bi njihovi taksimetri radili, onda bi oni izdavali račune, onda za istu vožnju ne bi plaćali po različitim cijenama, iz iskustva ljudi koji su nam se javili... 

Prošlo je, ili se bar nadamo da prolazi vrijeme socijalizma i hajdučije! Iako smo podržali povećanje broja taksi licenci u gradu, dosadašnji monopolisti se moraju naviknuti na tržišno natjecanje, na konkurenciju koja će nadamo se biti još veća, a sve na zadovoljstvo naših sugrađana!

Nažalost, s obzirom na dosadašnja iskustva s trenutačnom gradskom vlasti, građankama i građanima Splita poručujemo da će se ovi problemi početi racionalno rješavati, sagledavajući sve aspekte i propise uz poboljšanja, nakon sljedećih lokalnih izbora.

Nakon obavljenih razgovora s predstavnicima obe strane, zaključujemo kako je Uber Splitu potreban i nastaviti ćemo aktivno zagovarati tržišnu konkurenciju!

#Uber #taksisti #hsls #SamoJako