Nakon što smo na nedavno održanoj konferenciji na temu gradskih prometnica kazali kako sama gradska vlast krši odluku o zabrani radova tijekom sezone, pa su tako naše prometnice raskopane na svakom drugom semaforu, s našeg "zaštićenog" Marjana nam dolazi još jedan slučaj kršenja iste odluke...
Naime, kao što se već saznalo, Gradonačelnik je posebnim "Rješenjem o izuzimanju od privremene zabrane izvođenja radova" - svom dragom prija..ovaj...poduzetniku omogućio da nesmetano nastavi s izgradnjom usred Marjana, jer ono što je dozvoljeno Gradonačelniku i njegovim miljenicima, nije drugima !?
HSLS Split podsjeća da osim što je Gradonačenik, kao i svi građani, odgovoran institucijama Republike Hrvatske, također je i kao "prvi građanin" Splita odgovoran prema Statutu Grada, koji kaže:
Članak 54.
- Gradonačelnik je dužan svoju dužnost obnašati časno i pošteno u interesu građana i Grada, nadilazeći osobne i neprimjerene interese (više puta dovedeno u pitanje) !!!
- Gradonačelnik je odgovoran za ustavnost i zakonitost obavljanja poslova koji su u njegovu djelokrugu, te za ustavnost i zakonitost akata upravnih tijela Grada.
- Gradonačelnik svoju dužnost obavlja profesionalno.
Ne samo zbog gore navedenog slučaja, već mnogih drugih u ovom mandatu (nebrojenih zapošljavanja, Prometa, taksija, Žnjana, Turističke palače itd itd...), HSLS Ogranak Split smatra da je Ivo Baldasar prekršio Statut Grada Splita prema svim navednim točkama iz članka 54.
- Gradonačelniče, znamo da ste sad u điru 365 dana, ali građani Splita nemaju više ni minute strpljenja za Vas i vaš način vođenja našeg Grada! Ne zaslužujete niti toliko pažnje da Vas tražimo ostavku! Pošaljite sami Mikiju 365 molbu i CV dok je na vrime, jer nakon što ste "vodili" ovaj Grad - više nećete moć ni turiste voditi po gradu!
Foto: FAH