Jučer je u prostorijama Gradskog kotara Ravne njive održana prva konstituirajuća sjednica kotarskog vijeća. Da podsjetimo, na kotarskim izborima je u sastav vijeća ušlo; troje vijećnika HDZ-a, te po jedan vijećnik iz redova HSLS-a, SDP-a, Most-a i liste nezavisnih birača.

Inače, ovo je prvi put da je HSLS na Ravnim njivama uspio ostvariti vijećnički mandat s rezultatom od osvojenih 13% podrške birača.

Za predsjednika GK Ravne njive ponovno je izabran Mirko Ramljak (HDZ), a u njegovom ponovnom izboru su ga podržali uz vijećnike HDZ-a, Most te nezavisni vijećnik. Suzdržani su bili SDP-ov i HSLS-ov vijećnik, mladi Hrvoje Bašić, inače tajnik splitskog HSLS-a.

Nakon konstituiranja, održana je odmah nakon prva radna sjednica s predloženim dnevnim redom od dvije točke, a ticale su se od odluka o izdvajanju sredstava za proslavu Oluje i Dana domovinske zahvalnosti te odluka o izvođenju manjih komunalnih zahvata (uvođenju javne rasvjete ispred zgrade ambulante, što je jednoglasno prihvaćeno od strane svih vijećnika.

Također, pod točkom Razno mladi kotarski vijećnik HSLS-a Hrvoje Bašić odmah je uputio dva vijećnička pitanja u ime građana koji su mu se javili, a tiču se:

  • odvoza glomaznog otpada - naime, prije je u praksi bilo da bi se najčešće na poziv gradskoj Čistoći dovezlo velike kontejnere za odvoz glomaznog otpada. Kamioni Čistoće koji su dovozili/odzvozili takve kontejnere nisu više u upotrebi. Stoga se se poziva sve stanovnike kotara na novu praksu; da se do 17. dana u mjesecu glomazni otpad ostavlja uz klasične kontejnere, da bi ih službenici Čistoće mogli 17-tog u mjesecu taj otpad i pokupiti.

  • uređenja i održavanja parka u ulici Gradiščanskih hrvata (park u kojem se nalazi nogometni teren s umjetnom travom) - na zamolbu građana kotara, mahom mladih roditelja a posebno mama s malom djecom koje svoje slobodno vrijeme u tom parku i provode, Bašić je postavio pitanje o mogućnostima izdvajanja proračunskih sredstava za bolje održavanje parka, češće obilaske zaposlenika Parkova i nasada te navodnjavanje zelenih površina. Predsjednik kotara je obećao da će kontaktirati Parkove i nasade te zatražiti da održavanju ovog parka ubuduće bude posvećivalo više pažnje.

Uskoro ćemo i saznati hoće li do pomaka i doći.
Ukoliko imate nekakav problem ili želite postaviti pitanje, budite slobodni da nam se javite. Kotarski vijećnici su tu zbog građana.
Tekst / Foto: HSLS Split