Danas je u kuli Karmelengo trogirski ogranak HSLS-a predstavio svoje kandidate za predstojeće lokalne izbore. Odlučeno je da će kandidat biti Duje Coce, brat trogirskog slavuja Vinka Coce, dok će mu kandidat za zamjenika biti Miro Miše, poznati trogirski glazbenik.

 

Na upit novinara što će biti fokus njegovog izbornog programa, Coce je izdvojio 3 glavne točke;

 

  1. Želim iskoristiti pune potencijale poduzetničke zone Plano i konačno staviti tu zapuštenu zonu u funkciju s ciljem zapošljavanja mladih ludi.
  2. Trogir mora biti grad koji će živiti svih 12 mjeseci za njegove građane! Zimi je grad opustošen, uvečer mladi nemaju gdje ni popiti piće, a da tko stariji i padne na rivi, nema mu tko pomoći da ustane – grad ne može živjeti samo u sezoni!
  3. Boriti ćemo se svim sredstvima da Grad Trogir dobije doprinose od zračne luke Resnik, na što je trogirski HSLS-a nekoliko puta javno upozoravao, aludirajući na oštećenja bukom, ali i ispušnim plinovima koji u niskom letu iznad Trogira zagađuju njegove građane. Nepravedno je da svi doprinosi idu u Kaštela, a da zbog onečišćenja propada UNESCO-ova baština! Od doprinosa možemo barem urediti parkove i igrališta za djecu ili pokrpati ceste – poručuje kandidat za gradonačelnika Trogira, Duje Coce.

 

Miše Miro je nadodao da ako ostvare pobjedu na izborima, on će se kao zamjenik posebno posvetiti kulturi, te će ulagati napore da se Grad Trogir više okrene prema Trogiranima i njihovoj kvaliteti života;

 

„Trogir može i mora biti mnogo više od apartmanskog sela, konačno moramo postati pravi grad, pružati građanima kvalitetnu javnu uslugu i omogučiti im što ljepši život u našem Trogiru tijekom cijele godine, a ne da nam se mladi odseljavaju u inozemstvo. Moja kćer je zbog posla preselila u Dublin. Želim da od Trogira zajedno napravimo grad kojeg nitko više neće napuštati, a svi oni koji su otišli kad se vrate, da ga zeteknu u boljem stanju nego je bio, i ostanu.“

 

Na koncu, pozvali su građane Trogirane da podrže promjene i borbu za bolji Trogir!