Moderna hrvatska država temelji se na izraženoj referendumskoj volji hrvatskog naroda za slobodu, odlukama Hrvatskog Sabora i pobjedi u Domovinskom ratu. Zato danas dugujemo zahvalnost svima koji su dali svoj doprinos u ostvarenju hrvatskog sna za slobodnu i demokratsku Hrvatsku.

Mi danas živimo naš višestoljetni san o neovisnoj Hrvatskoj, ali da li je taj san zaista onakav kakav smo sanjali? HSLS-u kao prvoj političkoj stranci je bilo bitno ostvarenje hrvatske države, ali još bitnije je bilo kakva će ona biti. “Hrvatska da, ali kakva?” – govorio je Gotovac.

Liberali sanjaju Hrvatsku kao republiku liberalne demokracije, u kojoj svi njezini državljani imaju ista prava; sanjamo Hrvatsku kao zemlju socijalne kohezije koja se može uspostaviti samo ravnotežom interesa poduzetničkog sloja i kapitala s jedne, i radno ovisnog pučanstva s druge strane. Cilj HSLS-a je prosperitet društva temeljen na poduzetništvu, obrazovanju, znanosti, očuvanju okoliša, moralnoj odgovornosti i radu.

 

Upravo zato je splitski HSLS današnji dan obilježio prigodnom sjednicom najužeg vodstva našeg ogranka, na kojoj je gost bio i predsjednik HSLS-a Darinko Kosor, koji došao izraziti potporu radu splitskog ogranka na čelu s Tonćijem Blaževićem.

Najavljena je i skora akcija postavljanja klupa na Turskoj kuli koje će oslikati učenici Škole likovnih umjetnosti, sve u sklopu incijative za oživljavanje tog parka, koju je pokrenuo upravo HSLS Split u ožujku prošle godine – izvijestio je čelnik liberala Blažević.

Inicijative poput ove, koje su proizašle iz splitskog HSLS-a, prvenstveno pokazuju da postoji ekipa ljudi u Splitu koja zaista voli svoj grad, a vjerujem da će to i Splićani znati prepoznati na sljedećim lokalnim izborima”- kazao je Darinko Kosor, dok je pak Blažević poručio da će HSLS u Splitu nastaviti voditi konstruktivnu politiku, po načelu Vele Terzića; “dijalog a ne monolog”.