Tonća Blaževića, predsjednika HSLS-a Split, pitali smo komentar nabave novog automobila za gradsku upravu i Marušićevog projekta na Trsteniku koji je uznemirio tamošnje stanovnike.

- Veličina i značaj Grada se ne dokazuje i ne pokazuje što crnijom i metalnijom bojom auta. Za današnja vremena bitno je da je vozilo prilagodljivo potrebama Grada. S obzirom na, nažalost, još uvijek visoku centralizaciju države dobro bi bilo nabaviti vozilo u kojem se udobno može na putu smjestiti i više ljudi. Tako da do Zagreba mogu i zajedno naši vrijedni čelnici koordinirati svoje mnogobrojne planove za poboljšanje uvjeta življena u Splitu. Cijena mora biti maksimalno do 200 tisuća kuna. Međutim, navedena specifikacija previše sužava izbor, pa je smanjena mogućnost postizanja povoljnije cijene.

A evo i Blaževićevog mišljenja o investiciji HDZ-ovog gradskog vijećnika.

- Plan građenja za teren o kojem se govori nije dobio zeleno svjetlo gradskih stručnih službi. Često sam tamo i to zemljište i betonsko igralište na njemu se vrlo malo ili nimalo ne koriste za rekreaciju, toliko malo da iz betona raste trava. Nije u redu apriori napadati svaku investiciju. Planeri razvoja Grada i korištenja prostora su isto samo ljudi, mogu pogriješiti pa negdje proglasiti zonu građenja gdje to nije dobro, a negdje obrnuto. Grad pulsira i živi i pravo rješenje se uvijek može naći. Na Trsteniku su sudionici građani kotara, Grad i potencijalni investitor. Građanima s Trstenika trebaju igrališta i parkirališna mjesta jer bi se samom izgradnjom povećao broj automobila na ionako zagušenom prostoru. Dakle, treba sjesti, predlagati i razgovarati, biti realan i sigurno se može naći rješenje. Ne zaboravimo da je taj prostor u privatnom vlasništvu, najbitnije je da cijeli proces bude na uvidu. Sve se može kad se ne igra ispod žita... Naravno, proces se mora pratiti do samog kraja. Lako se dogodi našim investitorima da obećanja  i dogovoreno zaborave. Dakle, usvojeno mora imati čvrste garancije i osigurače za Grad...

Izvor: Dalmatinski portal / Mate Prlić | 14. 01. 2016. |