PREDSJEDNIK HSLS SDŽ


Branko Radačić

Na izbornoj skupštini HSLS-a  Splitsko – dalmatinske županije, za novog predsjednika stranke na ovim područjima izabran je predsjednik kaštelanskog HSLS-a Branko Radačić, dužnost potpredsjednika obnašat će Ivan Pulić iz Splita, Duje Coce iz Trogira, Boris Listeš iz Klisa te Ante Zec iz Sinja, a politički tajnik od sada je Hrvoje Garac iz Prološca.
Kako se moglo čuti na Skupštini, novo vodstvo liberala spoj je mladosti i iskustva, a radi se o ljudima koji su do sada bili izuzetno aktivni u svojim sredinama.
Tako je i Branko Radačić bio potpredsjednik Gradskog vijeća Kaštela u prošlom sazivu, gdje je ušao s liste HDZ-a i koalicijskih partnera. Zbog davanja podrške proračunu Grada, iako su njegovi koalicijski partneri glasovali protiv, kraj saziva Radačić je dočekao izvan koalicije, no ostat će zapamćen kao najaktivniji vijećnik tog saziva te onaj koji je sva građanska pitanja i kritike iznosio u Vijećnici, bez obzira s koje političke strane dolazili i kome su upućeni.
Njegov angažman na političkoj sceni te aktivnosti u funkcioniranju Grada Kaštela prepoznale su njegove stranačke kolege pa je izbor za prvog čovjeka županijskog HSLS-a na jedan način bio logičan slijed.
U svom prvom obraćanju kao predsjednik, Radačić je naglasio kako će buduće djelovanje HSLS-a biti usmjereno na rješavanje gorućih problema županije, posebno nezaposlenosti.
- Naša se Županija bori sa rekordnom nezaposlenošću. HSLS  je stranka koja u fokus političkog djelovanja želi staviti nova zapošljavanja i gospodarski opravak jer od jalovih ideoloških rasprava koristi nema. Čeka nas veliki posao, osvježit ćemo se i organizacijski posložiti te afirmirati politiku i načela HSLS-a u svakom mjestu u županiji – izjavio je Radačić.
Izbornoj skupštini nazočio je i predsjednik stranke Darinko Kosor, koji je ovom prilikom kazao kako su protekle dvije i pol godine propuštene te su izostale reforme i napredak, a Vlada je izgubila povjerenje javnosti i potpuno je jasno kako sada ne može reforme provesti.
Darinko Kosor iznio je i stav kako bi bilo politički mudro spojiti predsjedničke i parlamentarne izbore, a ujedno bi to bila prilika i sadašnjoj vladajućoj koaliciji da vrati ili povjerenje birača ili vlast prepusti drugima.